تکنیک خدمات کاشت مو
تکنیک خدمات کاشت مو
خدمات کاشت مو
کاشت مو به تکنیک کاشت مو گفته میشود که در آن ریشههای مو، تک تک از ناحیه اهدا کننده به ناحیه در حال ریزش و یا خالی از مو برده میشوند. از این روش بیشتر برای درمان ریزش موی مردانه استفاده میشود و طی آن ریشههایی که به صورت ژنتیکی در مقابل ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس برده میشوند. بعلاوه از این روش برای بازسازی ابرو و ریش استفاده میشود، کاشت مو با پیوند پوست متفاوت است.
در هر پیاز مو ۱ تا ۴ رشته مو رشد میکند. امروزه در پیشرفتهترین روشهای خدمات کاشت مو، پیاز مو را دست نخورده انتقال میدهند. نتیجه این کار ظاهر طبیعی تر موهای کاشته شدهاست. این روش کاشت Follicular Unit Transplantation و یا بصورت کوتاه شده FUT نامیده میشود. موهای اهدایی به دو روش کاملاً متفاوت جمعآوری میشوند. این کار فوقالعاده تخصصی بوده و فقط متخصصین پوست و مو مجاز به انجام آن میباشند.
تاریخچه کاشت مو
تاریخچه استفاده از بخشهایی از پوست سر که در آن بافتی از پوست سر به همراه منبع اصلی تولید خونش به یک منطقه طاس کاشته شود، به قرن ۱۹ بر میگردد. استفاده از تکنیکهای کاشت موی مدرن به دهه ۳۰ میلادی در ژاپن بر میگردد که آن موقع جراحان از گرافتهای کوچک و حتی «گرافتهای واحد فولیکولی» برای جایگزین کردن مناطق آسیب دیده ابرو یا مژگان، ولی نه در رابطه با برطرف سازی طاسی، استفاده میکردند.
در آن زمان تلاشهای آنها مورد توجه گستردهای قرار نگرفت، و آسیبهای جنگ جهانی دوم به کشور آنها پیشرفتهای آنها را تا دو دهه دیگر مخفی نگه داشت. در اواخر دهه ۵۰ بود که عصر مدرن کاشت مو در جهان غرب شروع شد، زمانی که یک متخصص پوست نیویورکی به اسم نرمن ارنریش (Norman Orentreich) با استفاده از بکارگیری گرافتهایی در بیماران دارای الگوی طاسی مردانه شروع به آزمایش کرد.دکتر ارنریش نشان داد که استفاده از چنین گرافتهایی باعث میشود که موهای جدیدی در منطقه گیرنده رشد کنند که دوام آنها به همان اندازهای است که در محل اولیه خود بوده اند.
سپس این دکتر والتر پی انگر (Walter P. Unger) بود که پارامترهای «ناحیه مطمئن دهنده» را تعریف کرد که از آن میتوان دایمیترین فولیکولهای مو را برداشت کرد، از این پارامترها دیگر به عنوان پایه اساسی برداشت فولیکول مو، چه در روش نواری، و چه در روش FUE استفاده میشود. تا ۲۰ سال بعد، جراحان بر روی گرافتهای کاشت موی کوچکتر کار کردند، ولی نتایج از نظر موفقیت بسیار محدود بود، بطوریکه استفاده از گرافتهای دو تا چهار میلیمتری منجر میشد سر شخص ظاهر عروسکی به خود بگیرد. در دهه ۸۰، شروع استفاده از برشهای نواری جایگزین تکنیک قبلی شد و کارلوس یوبل (Carlos Uebel) در برزیل استفاده از تعداد بیشتری از گرافتهای کوچک را مشهور ساخت، درحالیکه در آمریکا دکتر ویلیام راسمن (William Rassman) در یک جلسه درمانی شروع به استفاده از هزاران «میکروگرافت» کرد.
در اواخر دهه ۸۰، دکتر B.L. Limmer استفاده از میکروسکوپ برجسته نما را برای تبدیل یک نوار دهنده به میکروگرافتهای کوچک باب کرد. به دنبال آن روش کاشت موی واحد فولیکولی شروع به شکل گیری کرد، و شکاف گرافتها و اندازه آنها کوچکتر شد. این گرافتهای کوچکتر به جراحان اجازه میدهد تا گرافتهای واحد فولیکولی بیشتری را در منطقه پذیرنده قرار دهند.
به دنبال موفقیتهای کسب شده جراحان نیز توجهی بیشتری به این کلیت ماجرای گرافتهای کاشته شده معطوف ساختند. اتخاذ تکنیک «برش جانبی» در اوایل شروع سال ۲۰۰۰، باعث شد تا جراحان کاشت مو دو تا چهار گرافت واحد فولیکولی مو را انتخاب کنند که باعث شد موی کاشته شده بهتر بر روی پوست سر قرار گیرد و منطقهای که طاس است را بهتر در بر بگیرد.
عوارض جانبی کاشت مو
نازک شدگی مو، یک عارضه جانبی متداول است که معمولاً موقتی است. وجود قطعات مختلف طاسی ناشی از شوک موقتی بر روی سر نیز متداول است . سکسکههای بعد از عمل هم در حدود ۵٪ بیمارانی که متحمل کاشت مو شدهاند، دیده میشود. دیگر عوارض جانبی شامل تورم نواحی نظیر پوست سر و پیشانی میشود. اگر چنین امری ناراحتکننده است، داروهایی برای آرام سازی ورم وجود دارد. به علاوه، بیماران باید اگر پوست سر آنها شروع به خارش کرد مراقب باشند، چون خاراندن پوست سر وضعیت را حادتر و باعث شکل گیری دلمههای پوستی میشود. از یک مرطوبکننده یا شامپو برای برطرف کردن خارش میشود استفاده کرد
خدمات کاشت مو به روش ترکیبی
روش FUT :
در این روش جهت فراهم کردن گرافت های کاشت مو از پوست پشت سر نواری باریک برداشته می شود . از این نوار گرافت های فراوانی فراهم میشود که آنها را در سرم و ظرف های مخصوص آماده ی کاشت می کنند .
روش FIT یا FUE
در این روش با استفاده از پانچ مخصوص گرافت ها از پشت سر برداشته می شوند. محل گرافت های برداشته شده به شکل سوراخ های ریزی باقی مانده و به مرور زمان کم رنگ تر می شوند.
تفاوت روش FUT با FIT :
روش اصلی کاشت مو FUT می باشد و در اولین مرحله کاشت که به تعداد گرافت بیشتری احتیاج داریم از این روش استفاده می شود .
• همواره کیفیت گرافت های تهیه شده دراین روش بهتر از FIT می باشد، زیرا دید کافی جهت جداسازی فولیکول ها وجود دارد .
• جای نوار برداشته شده در FUT به شکل خطی باریک زیر موی سر پنهان می شود اما درروش FIT کم پشتی نامحسوسی در پشت سرایجاد می شود.
• در روش FUT محدودیت نوار برداشته شده از پشت سر را داریم درحالی که در روش FIT محدودیت نوار و کشیده شدن پوست سر و بخیه زدن را نخواهیم داشت.
• مدت زمان انجام عمل FUT کمتر از روش FIT می باشد در نتیجه خستگی کمتری برای بیمار به همراه دارد.
● مراقبتهای قبل از کاشت مو
۱) برای ۱۰ روز قبل (و بعد از) پیوند از مصرف عوامل زیر خودداری شود. مشروبات الکلی، داروهای مسکن و ضددرد مثل قرص آسپیرین، بروفن، ایندومتاسین (استامینوفن اشکالی ندارد)، قرص ویتامین E، داروهای ضدانعقاد خون مثل وارفارین و هپارین، سیر خوراکی و سیگار.
۲) در صورتی که داروی خاصی را به طور مرتب مصرف میکنید یا بیماری مهمی دارید حتما در جلسه مشورت ابتدایی، این موضوع را به پزشک اطلاع دهید زیرا در این موارد لازم است یک برگه مبنی بر بلامانع بودن انجام عمل خدمات کاشت موی طبیعی با توجه به نوع بیماری و دارویی که برای آن مصرف میشود از سوی پزشک معالجتان به کلینیک کاشت مو ارایه دهید. توجه داشته باشید که مصرف برخی داروها با انجام کاشت مو تداخل داشته و لازم است قبل از پیوند مو استفاده از آن دارو را قطع کنید. بنابراین اگر طبق صلاحدید دکتر معالجتان نتوان استفاده از آن دارو را قطع کرد به این معنی است که کاشت موی طبیعی برای شما امکانپذیر نیست تا زمانی که بیماریتان خوب شده و نیازی به مصرف دارو نداشته باشید. تمامی سوالات و مشکلات احتمالی خود را که فکر میکنید با کاشت موی فعلی شما ارتباط دارند قبل از انجام کار با دکتر مطرح کنید تا با اطمینان خاطروآرامش کار را شروع کرده و بعدا مشکلی برای شما پیش نیاید.
۳) قبل از مراجعه سر خود را با شامپو به طور کامل چند بار بشویید. بهتر است وعده غذای قبل از پیوند مو مختصر ولی مقوی بوده و از نوشیدن مایعات زیاد و چای، قبل از کاشت مو خودداری کنید. قبل از انجام کار تمامی زیورآلات (انگشتر، گردنبند، النگو، گوشواره و…) و ساعت خود را دربیاورید. بهدلیل اثر داروهای بیحسی و استرس عمل، رانندگی بلافاصله پس از کاشت مو به صلاح بیمار نیست.
● مراقبتهای پس از کاشت مو
۱) کمپرس یخ روی پانسمان موجود در منطقه کاشت در قسمت جلوی سر، ساعتی یکبار، هر نوبت ۲۰ دقیقه، بلافاصله پس از اتمام کاشت مو تا وقت خوابیدن در روز اول مفید بوده و توصیه میشود.
۲) برای دو هفته محل برداشت مو در پشتسر را بهطور مرتب در طول روز و شب گرم و مرطوب نگه دارید. کمپرس با حوله گرم و خیس یا اسفنج مرطوب و گرم برای این منظور مفید است. گرم و مرطوب نگه داشتن موضع برداشت مو کمک شایانی به بهبود سریعتر زخمها کرده و اسکار(جوشگاه) محل برداشت نیز کمتر مشخص خواهد شد.
۳) در دو هفته اول پس از کاشت مو بهتر است که فرد از خم کردن سر خود در جهت رو به جلو خودداری کند زیرا با این کار به پوست پشتسر کشش بیشتری وارد شده و بنابراین امکان برجای گذاری جوشگاه (اسکار) محل برداشت مو در پشت سر افزایش مییابد.
۴) بهتر است که پس از کاشت مو مابقی روز را در منزل استراحت کرده و در چند شب اول هنگام استراحت دو بالش نرم طوری زیر سرقرار داده شود که فرد به حالت نیمه نشسته بخوابد. برای یک هفته از انجام اعمالی که ممکن است باعث خونریزی در محل کاشت مو شوند اکیدا خودداری شود، مثل کارهای سنگین که نیاز به زور زدن و فشارآوردن زیاد دارد، حرکات سریع و سرفههای شدید و خم شدن زیاد در حالت ایستاده مانند بستن بندکفش یا برداشتن اجسام از روی زمین.
۵) دو روز بعد از پیوند باید جهت برداشت پانسمان سرمراجعه شود. پس از شستوشوی اولیه در کلینیک لازم است که محل برداشت مو روزانه با شامپوی بچه به صورت ملایم و با فشارکم شسته شود. شستن مرتب سر از اهمیت زیادی برخوردار است و برخلاف تصور بیماران اگر به درستی انجام شود نه تنها موجب بیرون آمدن موهای کاشته شده نخواهد شد بلکه باعث زدوده شدن لکههای خون، بتادین، دَلَمه و سایر آثار به جا مانده از خدمات نیز شده و خارش احتمالی پس از کاشت مو را نیز تخفیف میدهد.
۶) اگر بیمار سرش را خوب بشوید ۳ تا ۴ روز بعد از عمل منطقه کاشت مو کاملا تمیز بوده فقط کمی قرمز و ملتهب است ولی درصورت عدم شستوشوی کافی منطقه کاشتمو پراز پوسته، شوره و چربی است و بنابراین احتمال دارد که بعدا دچارجوشهای چرکی و کیست مویی شود که درمان آنها بسیارسخت است و احتمال آسیب رسیدن به موهای کاشته شده نیز میرود.
۷) معمولا ۱ تا ۲ هفته طول میکشد تا قرمزی و التهاب سربرطرف شود.
۸) کَبَره (کِراست)هایی که در محل کاشت مو وجود دارند با شستوشوی ملایم روزانه و در عرض چند روز خودبهخود افتاده و بنابراین از کندن و دستکاری آنها اکیدا خودداری کنید.
۹) فعالیت بدنی شدید و ورزش تا دو هفته ممنوع و سپس ورزش سبک (به جز شنا) با احتیاط از نظرضربه به سرآزاد است. پس از چهار هفته همه نوع ورزشی مجاز است. قراردادن منطقه کاشت مو در معرض هوای آزاد و نور خورشید بسیار مفید است. بعد از کاشت موی طبیعی مرخصی از محل کار لازم نیست، معمولا مشکل خاصی پیش نمیآید و فرد میتواند یک تا دو روز بعد به سرکارش باز گردد.
۱۰) بهطور کلی چهار هفته پس از انجام کاشت مو به هر روشی که باشد، همه چیز به حالت طبیعی برمیگردد. به این معنی که شستوشوی سر به صورت عادی و با فشار معمولی آب انجام شده و فعالیتهای روزمره و ورزشی فرد نیز عادی میشود.
با تشکر مدیریت سایت کلینیک زیبایی بهرویان
دیدگاهتان را بنویسید