تاثیر بیوتین بر پوست و مو
writer2023-05-10T19:58:23+03:30بیوتین همان ویتامین B7 است که مانند سایر ویتامین های گروه B محلول در آب می باشد . مصرف بیوتین نقش بسیار مهمی در رشد مو ، سلامت پوست و در کل سوخت و ساز بدن دارد .
در این مقاله قصد داریم اختصاصا به تاثیر بیوتین بر پوست و مو بپردازیم پس با کلینیک زیبایی بهرویان همراه باشید .
بیوتین چیست و در چه مواد غذایی وجود دارد ؟
همانطور که گفتیم بیوتین یا ویتامین B7 از خانواده B کمپلکس است که مقداری زیادی از آن توسط باکتریهای روده تامین می شود . بیوتین در اغلب غذاهای پرمصرف یافت می شود .
مواد غذایی حاوی بیوتین عبارتند از : حبوبات ، موز ، زرده تخم مرغ (پخته) ، گوشت قرمز ، بادام زمینی ، جگر سیاه ، هویج ، گل کلم ، ماهی ساردین و سالمون ، مرغ ، آجیل ، کاهو ، اسفناج ، دانه سویا ، جوانه جو و گندم ، سیب ، شیر ، گوجه و …
درمان ریزش مو، جوانسازی پوست و از بین بردن لکه های پوستی، کاشت مو و ابرو
در کلینیک زیبایی بهرویان با بهترین و جدید ترین روش های روز دنیا
تاثیر بیوتین بر پوست و مو
بیوتین ویتامینی است که بدن برای انجام کلیه فعالیتهای روزانه به آن احتیاج دارد و برای بدن بسیار لازم و ضروری است . این ویتامین موجب می شود که پروتئین و کربوهیدرات در بدن به انرژی تبدیل شود .
بافت موها از پروتئینی بنام کراتین درست شده که بیوتین می تواند تاثیر زیادی در ساخت آن داشته باشد و در صورت کمبود آن، مصرف بیوتین برای درمان ریزش مو تجویز می شود.
اگر ریزش مو به دلیل کمبود بیوتین باشد پزشک برای شما مصرف مکمل بیوتین را توصیه می کند .
کاهش ریزش مو با مصرف این مکمل ها چیزی در حدود 2 تا 3 ماه طول می کشد . فقط توجه داشته باشید که خودسرانه نسبت به مصرف مکمل ها اقدام نکنید و حتما در این خصوص با یک دکتر خوب برای ریزش مو مشورت بگیرید .
تاثیر بیوتین روی پوست با کاهش لکه های پوستی ، محو شدن جوش و از بین رفتن عفونتهای قارچی خود را نشان می دهد . بیوتین روند پیری را کندتر می کند و در جوانسازی پوست بسیار موثر است .
کمبود بیوتین در چه افرادی بیشتر دیده می شود ؟
- افرادی که مصرف بیش از اندازه الکل دارند .
- اشخاصی که چند ماه و بصورت روزانه از دو سفیده تخم مرغ بصورت خام در رژیم غذایی خود استفاده کرده اند .
- افرادی که دچار مشکلات ژنتیکی هستند .
- افرادی که سیگاری هستند .
- بیمارانی که دچار ورم معده و یا بیماریهای روده هستند .
- زنان باردار و شیرده .
- بیمارانی که برای طولانی مدت از بعضی داروهای ضد تشنج استفاده می کنند .
- افرادی که غذاهای حاوی آویدین که جذب بیوتین را مختل می کند ، زیاد استفاده می کنند .
نشانه های کمبود بیوتین در بدن
- افسردگی
- بی حسی یا احساس گزگز در دست و پا
- ورم ملتحمه
- خشکی پوست
- خستگی
- جوش ، آکنه و التهابات پوستی
- نازک شدن و ریزش مو
- خارش
- شکنندگی ناخن
- کلسترول بالا
- مشکلات قلبی
کاشت موی طبیعی در کلینیک زیبایی بهرویان
نیاز روزانه بدن به بیوتین چه مقدار است ؟
برطبق اعلام سازمان غذا و دارو افرادی که درگیر کمبود بیوتین در بدن نیستند و نیازی به دریافت مکمل ندارند با مصرف مواد غذایی که حاوی بیوتین است می توانند این ویتامین را در بدن خود تامین نمایند .
خوشبختانه بیوتین از ویتامینهای محلول در آب است و مصرف زیاد آن اشکالی ایجاد نمی کند چرا که از طریق ادرار دفع می شود .
خانمهای باردار و شیرده باید از مقدار بیوتین بیشتری در طی شبانه روز استفاده کنند که با مشورت با متخصص تغذیه می توانند راهنمایی های لازم را دریافت نمایند . میزان مصرف بیوتین در افراد گوناگون در طی شبانه روز به شرح زیر است :
- بزرگسالان بالای 10 سال روزانه 30 تا 100 میکروگرم .
- کودکان زیر سه سال روزانه 10 تا 20 میکروگرم .
- کودکان 4 تا 6 سال روزانه 25 میکروگرم .
- کودکان 7 تا 10 سال روزانه 30 میکروگرم .
سوالات رایج در مورد مصرف بیوتین
چگونه می توانیم بفهمیم که کمبود بیوتین داریم ؟
یکی از شاخصهای استاندارد برای تشخیص کمبود بیوتین در بدن اندازه گیری مقدار PCC در گلبولهای سفید خون است . تجویز خوراکی دوزهای زیاد بیوتین می تواند غلظت سرمی آن را در بدن زیاد کند.
ولی با این حال اندازه گیری سرمی بیوتین برای تعیین کمبود آن شاخص مناسبی نیست و تقریبا میتوان گفت که آزمایشهای موجود از تشخیص کمبود بیوتین ناتوان هستند .
اندولیفت یکی از جدیدترین روش های لیفت صورت بدون جراحی است.
بهترین زمان مصرف مکمل قرص بیوتین شب است یا روز ؟
مکمل بیوتین بهتر است یک ساعت قبل و یا دو ساعت بعد از صرف غذا و با معده خالی مصرف شود (روز و شب آن تفاوتی ندارد) بهتر است این قرص با یک لیوان آب کامل مصرف شود .
آیا مصرف قرص بیوتین عوارضی دارد ؟
تابحال عارضه خاصی در مورد مصرف بیوتین گزارش نشده ولی مصرف زیاد آن میتواند نتایج آزمایشات را تحت تاثیر قرار دهد . پس اگر قصد انجام آزمایش و چکاپ دارید از مصرف زیاد بیوتین پرهیز کنید .
علائم کمبود بیوتین چیست ؟
نازک شدن تارهای مو ، ریزش مو ، اختلالات عصبی ، آکنه ، جوش ، بثورات پوستی ، شکننده شدن ناخن و تاخیر در رشد نوزادان .
قرص بیوتین را برای چه مدت می توان استفاده کرد ؟
ویتامین بیوتین را تا دوز 300 میلیگرم را میتوان به مدت شش ماه استفاده کرد و پس از آن با مصرف رژیم غذایی حاوی بیوتین می توان نیاز بدن را در این زمینه برطرف کرد .
آیا مصرف بیش از حد قرص بیوتین عوارضی دارد ؟
پزشکان اعتقاد دارند که مصرف زیاد بیوتین خطر خاصی ندارد زیرا مازاد آن از طریق ادرار دفع می گردد ولی ممکن است در برخی افراد عوارضی نظیر التهابات پوستی ، اختلال در خواب ، اختلال در ترشح انسولین ، ناراحتیهای گوارشی و یا مشکلات کلیوی را ایجاد کند .
چه چیزهایی را نباید همراه با بیوتین مصرف کرد ؟
مصرف بعضی داروها با بیوتین سبب کم خونی و تشدید آن میشود . مصرف بعضی دیگر از داروها با بیوتین موجب می شود که تاثیر بیوتین در بدن کم شود . برخی از این داروها عبارتند از : فنوباربیتال ، کاربامازپین ، پریمیدون و فنی توئین .
آیا مصرف مکمل بیوتین در عملکرد هورمونها اختلال ایجاد میکند ؟
مصرف بیوتین سبب ترشح سطح بالایی از هورمونهای T3 و T4 بصورت کاذب در بدن می شود و سطح TSH را هم می تواند به طور کاذب کاهش دهد و این موضوع منجر به این می شود که تشخیص پرکاری تیروئید به اشتباه برای شما داده شود .
در پایان :
بیوتین هم نظیر دیگر ویتامین ها برای بدن لازم و ضروری است و بهتر است از منابع غذایی آن را تامین نمود ولی چنانچه دچار کمبود این ویتامین هستید بهتر است با تجویز پزشک نسبت به مصرف مکمل بیوتین اقدام کنید زیرا مصرف بی رویه آن نیز می تواند در طولانی مدت شما را دچار مشکلات دیگری کند .
کلینیک زیبایی بهرویان
چنانچه دچار ریزش موی دائمی هستید و حتی با مصرف بیوتین نیز به نتایج دلخواه نمی رسید می توانید از خدمات کاشت موی کلینیک زیبایی بهرویان بهره بگیرید . کاشت موی دائمی و طبیعی در کلینیک بهرویان با به روزترین متدهای دنیا انجام می شود .
دیدگاهتان را بنویسید