سلول درمانی
ديدن خطوط چين و چروک روی صورت در آينه برای همه ما منظره غم انگيزی است. اكثر ما حساسيت ويژه ای نسبت به پوست خود خصوصاٌ پوست صورت داريم. با وجود همه مراقبت ها و روشهايی كه برای جلوگيري از بروز چين و چروک در پوست وجود دارد پيري فرايندی ناگزير است و اگر چه اكثر روشهای درمان پوست معمولاٌ بسيار گران هستند اما گرايش مردم به جوانسازی پوست و متعاقب آن تلاش دانشمندان برای ابداع روشهای تازه روز به روز افزايش می يابد. در ايران تكنيک تازه ای برای درمان چين و چروک در حال بررسی است كه پيش از اين تنها متخصصان آمريكايی آن را به كار برده اند.
اين روش كه به آن سلول درمانی گفته می شود از سوی محققان مركز تحقيقات بيماريهای پوست و سالک با همكاری دانشگاه علوم پزشكی اصفهان و تهران و پژوهشكده رويان مورد بررسی و اجرا قرار گرفته است .
روش های سلول درمانی
سلول درمانی به تكنيک ها و فناوری های جديدی گفته می شود كه اساس آن جايگزينی سلولهای بيمار و دچار اختلال عملكرد با سلولهای سالم است.
خصوصيت اين سلولها اين است كه با ورود در بدن تمايز می يابند و به سلولهای اختصاصی همان بافت تبديل می شوند. از اين خاصيت در درمان چين و چروک صورت استفاده شد، در اين روش ابتدا قسمت كوچكی از پوست پشت گوش بيمار يعنی حدود 3 تا 4 ميلي متر مربع را پس از بی حسي برداشته و به محيط كشت اختصاصي انتقال می دهيم. پس از اين مرحله سلولهای بنيادی استخراج و تحريک به تكثير می شوند.
سپس 3 تزريق با فواصل 2 هفته ای انجام می شود در اين روش بهبودی به مرور زمان انجام می شود و بيمار با فواصل 3 ماهه ويزيت می شود سلولهای بنيادی تزريق شده شروع به توليد كلاژن می كنند كه ماده اصلی پوست است و می تواند چروكها را برطرف و ظاهر جديدی به چهره بيمار بدهد.
در مطالعات انجام شده دوام حداقل 3 ساله با اين روش گزارش شده است و تصور مي شود كه پايداری آن بيش از اين هم باشد. بعلاوه اين تكنيک به صورتی است كه می توان سلولهای فرد را در حالت يخ زدگی نگهداری كرده و در صورت نياز در آينده مجددا از آن استفاده كرد.
اين روش يک متد اتولوگ است يعنی از سلولهای بدن خود بيمار استفاده شده و مجدداً همان سلولها به بدن فرد تزريق مي شود لذا خطر تحريک سيستم ايمني وجود ندارد و سلولهاي تزريق شده بيگانه تلقی نشده و دفع نمی شوند همچنين به علت توانايی اين سلولهای بنيادی در انجام وظيفه خود يعنی ساختن كلاژن اين روش آثار طولانی مدت خواهد داشت البته در اين روش عوارضی نيز نظير درد، قرمزی ، التهاب و ورم احتمالی در محل تزريق مشاهده شده است كه خوشبختانه موقتی است.
در روش اندولیفت به دلیل استفاده از لیزر و درگیر شدن عضله های ناحیه مورد نظر، تاثیرپذیری بیشتری از جوانسازی پوست را مشاهده خواهید نمود. البته اینکه کدام روش بهتر است باید توسط پزشک متخصص و با توجه به شرایط بیمار مشخص گردد. چرا که پاسخ این سوال میتواند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد.
روش انجام سلول درمانی
در ابتدا پوست تمیز می شود و از آرایش و چربی کاملاً پاک می شود و سپس به مدت لازم بر حسب نوع پوست و ضایعه آن که توسط پزشک تعیین می گردد سایش در جهات مختلف و روی قسمتهای مختلف انجام می شود.
زمان لازم حدوداً 30-20 دقیقه در صورت و 20 دقیقه در گردن به طول می انجامد. پس از خاتمه درمان صورت پاک و سپس شسته می شود . یک کرم قابض(مثل اکسید دو زنک یا کالامین) به محل مالیده میشود. به جز مصرف ضد آفتاب مراقبت خاصی پس از درمان لازم نیست و این روش برای افرادی که کار می کنند مناسب میباشد . تعداد درمان بر حسب تمایل بیمار قابل تغییر می باشد .
موارد استفاده سلول درمانی در نقاط مختلف بدن:
رفع جای جوش
فرورفتگی های ناشی از جوشهای قبلی و جای آکنه و جوش با میکرودرم قابل رفع است. جوان سازی پوست: از این روش در درمان چروک های سطحی و کم عمق پوست می توان استفاده کرد.چندین جلسه درمان در این مورد بکار می رود.فواصل درمان را بر حسب وضعیت بیمار می توان تغییر داد و از هفته ای یک بار تا دو هفته یک بار فواصل را اضافه کرد . چروک های خیلی عمیق با این روش درمان نمی شوند ولی قوام کلی پوست پس از چند جلسه درمان بهتر خواهد شد و پوست شفاف تر و محکم تر می شود.چون در این روش سایش پوست سطحی است جوشگاه و تغییر رنگ پوست دیده نمی شود.
به همراه این روش از لیزرهای جوان سازی بدون زخم می توان استفاده کرد که نتیجه درمان را خیلی بهتر می کند .
لک های پیری
این لکها یا مربوط به آفتاب بوده یا در سنین بالا در پوست های روشن دیده می شود .این لک ها با میکرودرم ابریشن قابل درمان می باشد.
لکهای حاملگی
مهمترین اثر میکرودرم ابریشن کمرنگ یا محو کردن لکهای حا ملگی است مخصوصا اگر همزمان با آن از داروهای لک بر استفاده شود.بررسی های اخیری که روی میکرودرم ابریشن انجام شده نشاندهنده افزایش 20 برابری نفوذ ویتامین سی پس از یک جلسه درمان میباشد.این اثر میکرودم در لک هایی که قبلا با درمانهای ضد لک بهبود نیافته اند مشهود تر است.
درمان جوشگاه های(اسکار) آکنه و آبله مرغان
جوشگاه های زخم و اسکارها نباید زیاد عمیق باشد و معمولا” بر حسب نوع اسکار و محل و عمق آن به چندین جلسه درمان هفتگی نیاز دارد .در ترمیم جوشگاه های سوختگی نیز از این روش می توان استفاده کرد.
کوچک کردن منافذ پوست
باز شدن منافذ پوست یکی از مشکلات عمده در خانم ها و آقایان می باشد.یکی از راههای درمان این مشکل استفاده از میکرودرم ابریشن است.بعد از چند جلسه درمان بعلت بافت سازی و محکم تر شدن پوست منافذ پوستی نیز کوچک تر می شود.
درمان و برطرف کردن تاتو یا خالکوبی
خالکوبی های سطحی پوست را نیز می توان با این روش درمان کرد یا از همراهی میکرودرم ابریشن با لیزرهای خاص جهت درمان استفاده نمود.
تمیز کردن پوست و از بین بردن کومدون های سر سیاه: برای از بین بردن جوشهای سر سیاه که بسیار شایع می باشد نیز می توان از میکرودرم ابریشن استفاده کرد.کاهش جوشهای سر سیاه پوست به کم شدن ضایعات جوشهای غرور جوانی نیز کمک خواهد کرد.
کوچک کردن منافذ پوست
باز شدن منافذ پوست یکی از مشکلات عمده در خانم ها و آقایان می باشد.یکی از راههای درمان این مشکل استفاده از میکرودرم ابریشن است.بعد از چند جلسه درمان بعلت بافت سازی و محکم تر شدن پوست منافذ پوستی نیز کوچک تر می شود.
درمان ترکهای پوستی
در درمان ترکهای پوست درزمان حاملگی یا چاقی و بلوغ نیر می توان از این روش استفاده نمود که البته خیلی خوب به درما ن پاسخ نمی دهد.
چروک گردن
در درمان چروک های ناحیه گردن و ضایعات این ناحیه نیز از روش میکرودرم ابریشن می توانید استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید